OKCupid - Recensioner och Erfarenheter

OKCupid Logo

66.7% rekommendera, 1 Recensioner

  1. OKCupid
  2. OKCupid Recensioner
  3. Skriv också en recension om OKCupid

OKCupid

Free Online Dating | OkCupid

OkCupid is the best dating site on Earth, with apps for iOS and Android. Start meeting people today!

OKCupid Details

Hits: 355

URL: https://www.okcupid.com/

Kategorier: Allmänt Dejtingsidor

Recensioner: 1


OKCupid recensioner (1):

OKCupid - Varierande resultat

0

Recension:
På många sätt en bra sida, absolut mer allvarlig än tex svensksexdating å andra enkelspåriga dejtingsidor. Upplever Okcupid som en faktiskt ärlig chans att möta nya vänner och hitta eventuell kärlek.

I grunden gratis, med möjlighet att "boosta" sig själv men upplever det inte som ett måste för att få kontakt. Goda möjligheter att presentera sig med bilder och eventuell chatt kan göras utan någon tidsbegränsning lr kostnad. Återigen kan man betala för att se om mottagaren öppnat/läst ens meddelande men jag råder dig att vara tålmodig snarare.

Styrkan i Okcupid ligger dock I deras matchningssystem som är ganska sannolikt. Du besvarar x antal frågor, alltifrån om du/din dejt ska betala för resturangnotan, är det viktigt för dig att din partner är ekonomiskt oberoende till om du känner dig säker i din sexuella erfarenhet.

Efter att ha svarat på varje fråga får du ange om frågan är inte viktig, obefintlig eller mycket viktig för just dig. Dessutom ska du kryssa i vad du hoppas din potentiella partner ska ha kryssat I.

På det sättet kan man ge en god vägledning i sitt sökande. förutsatt att du svarar på de frågor som finns. Förvänta dig att svara på ett rejält antal. Varför? Jo eftersom vem som helst kan gå in på din profil och läsa vad du har svarat. Det är nog det som människor tittar mest på efter att ha sett din profilbild.

Om du inte vill svara på frågor kan du göra de anonyma, men då riskerar du ju att din framtida läsare inte får nåt svar på det som just de ville veta och ksk blir mindre intresserad.

På det här sättet kan man sortera graden av seriösa folk mot de mindre seriösa. En del tittar bara på ens bilder och sedan sänder iväg ett meddelande, en del kan göra det plus gå igenom ens frågor för att sedan få klarhet vad för person det är man egentligen chattar med.

Jag har haft två dejter där jag träffat riktigt trevliga tjejer. Den första märkte jag dock var mest nyfiken på konceptet att dejta slumpmässigt via nätet och vi träffades inte mer. Den andra tjejen var mer intresserad och vi har än idag kontakt.

Det går att sortera geografiskt också om du inte vill träffa folk ifrån platser utanför sverige lr utanför tex 10mils radie lr 75 mils radie etc. Du får ju såklart mer potentiella träffar om du vidgar ditt sökområde.

Nu till de problem som finns.

En genomgående trend jag tycker mig ana är att dejtingsidor är i princip tjejens marknad. Dvs det är vi som killar som förväntas skicka meddelande, föreslå att träffas eller ta första steget. Särskilt via nätdejting. Lugn, lugn, det är en generalisering alla är olika, men jag blev så nyfiken så jag skapade en kvinnlig profil med fejkad bild och en medellång profilbeskrivning av min fiktiva person och intresse.

Jag försökte stämma överens min fiktiva profil med min egen "äkta" profil för att se om man lade ut två profiler med ungefär samma engagemang får ungefär samma uppmärksamhet. Dvs samma antal bilder, besvaring av frågor etc etc.

Min fiktiva profil "Amanda" fick på en vecka tjogtals med "likes" (Förlåt, glömde att säga att man kan "lika" varandras profiler). Första dagen var det en kille som skrev till "Amanda" och inom bara några dagar hade jag över 10 olika killar som faktiskt satt sig ner och skrivit till mig.

En enstaka skrev knappt mer än hej medans en annan kunde faktiskt bemöda sig med att kolla upp de föreslagna intressen och fråga "Amanda" om de I ett långt personligt brev. En annan bjöd ut henne på sushi, en tredje undrade om jag ville ses i stan hon bodde i för en fika och en fjärde föreslog att hänga med honom på en resa upp till Norrland (jag skrev att "Amanda" älskade att vandra). Inviterna bara fortsatte

I jämförelse hade min egen "äkta" profil inom en vecka fått knappt nån uppmärksamhet, tror det var runt 5 likes på en månad. En tjej skrev bokstavligen "hej" till mig och sedan inget mer, jag följde upp hennes meddelande men fick inget svar.

Därför tror jag att man som kille ska vara beredd på att inte alls få samma mängd respons som en tjej. Jag har nu tagit bort min falska profil och "Amanda" finns inte mer. Det faktum att det finns falska profiler är ett stort negativt för Okcupid men till oss användare kan vi då reflektera över senaste online-statusen. Den ger en vinkling om hur aktiv man är.

Som kille innebär det då att man måste vara mycket, mycket mer aktiv och även om tjejer också måste vara det så fungerar det att vara passiv och få uppmärksamhet. Orättvisst? Ja, men det tror jag bara speglar samhället egentligen.

Sist vill jag påpeka att både män och kvinnor måste vara beredda att mötas via en dejtingsida. Visst, det ska inte vara ett krav, men om du skapar en profil där så har du kommit så långt i dina tankar att du borde vara beredd på att fysiskt träffas. Anledningen är att det finns inga algoritmer/frågor/bilder lr humoristiska chattar som kan ersätta helhetsbilden av en människa när man ses personligen.

Där tror jag kvinnor måste våga ta mer plats och initiativ. Medans för män måste vi acceptera att snabbt bli bortsållade lr sedda för en enkel fling eftersom det är kvinnorna som styr vilken av alla meddelande de ska svara på.

Fördelar:
-Gratis (Premiumversion är inte ett måste)
-Chatt hur mycket/lite du/ni vill
-Möjlighet att ladda upp flera bilder utan kostnad.
-Bra algoritm för att matcha med din dejt.
-Flera fina alternativ att beskriva dig själv, HBTQ, Hetero, Pansexuell, Asexuell.
-Stor möjlighet att beskriva dig själv i beskrivningen
>Här finns också bra underrubriker, tex vad du föredrar att göra en vanlig fredagskväll, vilka saker du inte kan leva utan etc.
-Användarsnittet är aningen naivt/humoristiskt och inger en känsla av lekfullhet vilket jag själv föredrar än en vit tom bakgrund.
-Webbsidan skickar dig små påminnelser om du vill när du blir kontaktad lr försöker egga på dig att kontakta andra användare.
-Finns som mobilapp

Nackdelar:
-Användarna. Dvs en del är oseriösa och skriver enstaviga ord till dig och förväntar sig något liknande tillbaks.
-Väntetiden till att få svar. Återigen användarna.
-Okcupid är kanske lite mer okänt än tex tinder/match.com vilket kan göra det svårare att hitta dussintals med partners I en liten ort som Skene. Storstadsfolk har nog lättare.

Men. Då ska det sägas att jag träffat mer seriöst folk I en liten ort än i tex Göteborg där jag började med okcupid.

Johannes rekommenderar OKCupid till vänner

Skriv också en recension om OKCupid

  • din e-mailadress är inte synlig för andra besökare


Ja, jag skulle rekommendera OKCupid till mina vänner
Nej, jag skulle inte rekommendera OKCupid till mina vänner
Inte aktuellt/Ingen åsikt


Skicka mig ett e-mail när någon skriver en ny recension om denna hemsida

Skicka mig ett e-mail när någon reagerar på min recension

Besök OKCupid


Hem » Allmänt Dejtingsidor » OKCupid