Mr

Hittills har alla recensioner varit negativa till eDarling och här kommer ytterligare en.

Det enda som eDarling är bra på är att marknadsföra sig själva och att se till att de får in mycket pengar. De jobbar definitivt i en legal gråzon. Som dejtingsajt är den den sämsta av det knappa 20-tal jag prövat. Det gäller såväl upplägg som funktion. I mitt fall även mestadels fel kategori av människor.

Den anger att vara en datingsajt för seriösa singlar och att sajten använder sig av vetenskapliga metoder i sitt matchande. Jag upplever det dock mest som en samlingsplats för mer eller mindre asexuella Disneymänniskor, personer som är pryda och fyllda med dubbelmoral. Det är inte att rekommendera att man är ärlig och öppen på denna sida utan smyg och smussla med allt annat än präktighet.

Den personliga profilen på eDarling består av ett antal fritextfält, en del flervalsfrågor och möjlighet att ladda upp foton. Innehållet i fritextfälten och fotona granskas av eDarling innan de publiceras, det känns mest som censur. Denna kontroll gör att även små kosmetiska editeringar (tex att korrigera en felstavning) tar lång tid att genomföra. När det gäller flervalsfrågorna så saknas ofta relevanta svarsalternativ men något svar måste man lämna, man kan inte lämna blankt, och då blir det ju helt fel. Hela upplägget känns oerhört fyrkantigt och onyanserat. Ett exempel på torftigheten kan vara en flervalsfråga där man skall välja ett av de alternativ man helst gör på fritiden och svaren är ganska specifika sysselsättningar. Man kan bara välja ett enda alternativ och vilken människa är så enahanda att de bara har en sak de helst vill göra på fritiden? I mitt fall saknades dessutom lämpliga svaralternativ så jag fick ange något som jag egentligen inte är intresserad av. Knaseri! Så den av eDarlling påstådda vetenskapligheten ger jag inte mycket för.

I mitt fall visade eDarling också prov på inkomptenes och mycket tveksam affärsmoral. Mina fritextfält och foton godkändes för publicering, de tog betalt för ett halvår (gömt någonstan i det omfattande "finstilta" finns tydligen en formulering om att man godkänner ett halvårs abonnemang med automatisk förnyelse) och sa efter en kort tid upp mig på grund av min profil inte följde deras beteendekodex, samma profil som tidigare blivit godkänd. Jag skrev och bad om en förklaring men fick inget svar. Jag ringde deras kundtjänst och fick reda på att eftersom jag bara var separerad så räknades jag inte som singel. Det hade jag angivit i ett fritextfält redan från början

Det luktar illa, mycket illa om eDarling!

Fördelar
Inga

Nackdelar
Många

Besök eDarling Recensioner om eDarling

Skriv ett svar på denna recension

Skicka ett e-postmeddelande när någon skriver en annan recension om eDarling
Skicka ett e-postmeddelande när någon svarar på min recension
Jag godkänner användarvillkoren